Zonnepark de Baakermat in Baak is op 13 november officieel geopend. Ben je niet in de gelegenheid geweest naar de opening te komen?  Kijk dan dit filmpje en kom alles over het park te weten!   Aftermovie opening zonnepark De Baakermat.

Het zonnepark ligt aan de L. Dolfingweg in Baak op het voormalige terrein van de Baakse Boys. Het heeft circa 5.300 zonnepanelen waarmee jaarlijks 2.118.000 kWh aan groene energie opgewekt wordt. Dit voorziet ruim 700 huishoudens van groene stroom. Met de aanleg van het zonnepark stoten we jaarlijks 1.300 ton minder CO2 uit. Dat maakt Baak met recht een groen en duurzaam dorp.

Ontwerp

Bij het ontwerp van het zonnepark is veel aandacht en zorg besteed aan de natuur, biodiversiteit, het groene aanzicht en recreatie. Zo blijven bestaande bomen en struiken rondom het park staan. Dwars door het park komt een recreatieve wandelroute met informatieborden over de historie van de locatie en informatie over het zonnepark zelf. Dit is samen met Mooi Baak gemaakt. Bloemen- en kruidenmengsels komen onder en rond de zonnepanelen om de biodiversiteit op het zonnepark te bevorderen.

Meedoen in zonnepark

Je kunt ook profiteren van de opbrengsten uit dit zonnepark. Je investeert al vanaf € 25,-. Dat is eenmalig en tegen een aantrekkelijk jaarlijks rendement van circa 3,5%. Na afloop ontvangt je de inleg terug. Daarnaast krijg je -afhankelijk van de energieleverancier- een korting op jouw energierekening. Deze participatie loopt via onze partner Zonnepanelendelen. Meer informatie vind je op www.zonnepanelendelen.nl/baak.

Rondleiding

Wil je Zonnepark De Baakermat straks van dichtbij bekijken? Eind 2021 geeft de bouwer een rondleiding om belangstellenden de kans te geven het zonnepark van dichtbij te bekijken. Interesse? Mail naar: zonneparkdebaakermat@greenipp.com. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een rondleiding.