Dorps Energie Plan

Denk en doe mee over energie in Olburgen en Rha

Hoe breng je jouw energierekening omlaag? Hoe zorg je ervoor dat jouw huis over enkele jaren van het aardgas af kan? En hoe zorgen we dat de energierekening van maatschappelijke gebouwen omlaag kunnen?

Stichting Belang Olburgen en Rha (SBOR) wil de komende jaren samen met inwoners, ondernemers en de gemeente onderzoeken wat ze kunnen doen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Samen willen we kijken hoe elk gebouw en elk huis in Olburgen en Rha kan overstappen naar duurzame energie. Om ervoor te zorgen dat het dorp klaar is voor de toekomst.

Warmtefoto

Twijfel je of jouw huis voldoende is geïsoleerd? Laat dan een gratis warmtefoto maken van je huis. Daarmee kom je er eenvoudig achter waar jouw huis mogelijk nog warmte verliest. En het goede nieuws is: vaak is daar gemakkelijk iets aan te doen!

Meld je dan nu aan! Aanmelden voor een warmtefoto

Hiervoor moet je een account aanmaken, dat kost enkele minuten tijd. Deze actie voeren we in samenwerking met het energieloket Achterhoek uit. Na het klikken op bovenstaande knop kom je op hun website terecht.

Dorps Energie Plan

We willen plannen maken voor de overgang naar duurzame energie in Olburgen en Rha: een Dorps Energie Plan. Met een DEP kunnen de inwoners, organisaties, boeren en ondernemers van de dorpen gezamenlijk en ieder op een eigen manier werken aan acties voor het besparen van energie, opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. De dorpen maken de plannen. De gemeente werkt samen en ondersteunt. We willen graag dat iedereen meedoet en hopen op een mooie afspiegeling van de gemeenschap in Olburgen en Rha.

Ik meld me aan om mee te doen met het dorps energie plan: Aanmeldformulier meedenken en -doen Dorps Energie Plan Olburgen Rha

Resultaten enquête over energie

Woon je in Olburgen-Rha? Dan heb je een enquête ontvangen met vragen over een energieneutraal en duurzaam dorp in de bus. Vragen als: Wat heb je al gedaan? Wat zijn je wensen? Welke hulp heb je daarbij nodig? Ook is gevraagd wat je ervan vindt om samen te werken aan een Dorps Energie Plan. De resultaten van de enquête waaraan veel inwoners meededen vindt u hier:

Eindrapport enquete Olburgen-Rha -29-01-2024

Factsheet enquete Olb Rha