Praat mee

Op Morgen is een platform van en voor iedereen in de gemeente Bronckhorst. Er zijn al veel enthousiaste mensen actief bezig met biodiversiteit, circulair, klimaatadaptatie en energie. We bundelen onze krachten! Heb je een vraag? Wil je een oproep plaatsen? Of wil je graag in gesprek? Op deze pagina plaats je eenvoudig jouw bericht of reageer je op het bericht van anderen.

 • Bijenstichting schreef:

  Het Bijen Educatiecentrum te Vorden start in januari 2022 met een online cursus Bijvriendelijk tuinieren.
  In deze onlinecursus leer je de basisbeginselen van je tuin bij vriendelijk maken.

  Je leert dat verschillende bijensoorten verschillende soorten bloemen bezoeken en wat daarvoor de redenen is en je ontvangt veel tips hoe je met de juiste voedselplanten in jouw tuin de verschillende bijensoorten kunt helpen.

  Naast voedsel is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het creëren van nestelgelegenheid voor diverse bijensoorten. Vooral voor solitaire bijen is het belangrijk dat voedsel en nest dicht bij elkaar zijn gelegen.

  Tenslotte besteden we ook nog aandacht aan andere aspecten zoals water voor bijen en schuilgelegenheid.
  Je kunt je kennis vrijblijvend testen in de quizzen die na elke onderwerp is opgenomen.
  De onlinecursus bestaat uit 16 lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. De cursus omvat ook een Webinar. Omdat we het leuk zouden vinden als ook veel inwoners van de gemeente Bronckhorst zouden meedoen bieden we deze cursus met korting aan.
  Meer informatie is te vinden op: https://bijenstichting.nl/bronckhorst/

 • Jesse Sletterink schreef:

  Beste lezers,
  Ik, Jesse Sletterink, student Eco & Wildlife, heb voor de Bijenstichting en in samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen een bloemenweide aangelegd gelegen aan de Schuttestraat te Vorden. Dit is aangelegd ten behoeve van wilde bijen en andere bloem bezoekende insecten zodat ze hier voedsel en nestgelegenheid kunnen vinden. Ik hier onder meer door de Stentor en contact Bronckhorst over geïnterviewd. Het volledige artikel kunt u lezen op https://bijenstichting.nl/vordens-nieuwste-aanwinst

  Groeten Jesse Sletterink

Praat mee en plaats hier jouw vraag of oproep!

Vul hieronder jouw naam, e-mailadres en bericht in en plaats jouw bericht. Jouw e-mailadres is niet zichtbaar bij het geplaatste bericht. Wil je een foto of document toevoegen aan jouw bericht? Klik dan op de knop uploaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Regels en voorwaarden voor het plaatsen van een bericht