Het verhaal van Patrick uit Vorden

Patrick Buunk heeft een bijna-energieneutraal bedrijfspand. Vanuit zijn vakgebied laat hij led-verlichting, warmtepompen en speciale lage-temperatuurradiatoren zien. Patrick Buunk heeft een ‘dynamisch installatiebedrijf’ en is volop bezig klanten te helpen energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. De kennis en ervaring met duurzame producten zetten ze ook in om hun eigen bedrijfspand energiezuinig te maken.

Energieneutraal

“Veel ondernemers denken dat een energiescan voor hun bedrijfspand maar weinig zin heeft en hebben een afwachtende houding”, aldus Patrick. Met de uitkomsten van hun eigen energiescan hoopt Patrick de laatste puntjes op de i te kunnen zetten en met het bedrijfspand helemaal energieneutraal te worden.

Met 48 zonnepanelen op het dak, overal led-verlichting en een warmtepomp met deels vloerverwarming en deels lagetemperatuur-radiatoren, zijn ze al een heel eind op weg. De panelen leveren zelfs zo veel stroom, dat ook de bedrijfsauto’s van Patrick al elektrisch zijn. “En als er bedrijfsbussen vervangen moeten worden, gaan we op zoek naar elektrisch aangedreven bussen”, aldus Patrick.

Bekijk de video