Het verhaal van Energiecoöperatie de Groene Draad in Hengelo

Energiecoöperatie de Groene Draad heeft als hoofddoelstelling de klimaatverandering tegen te gaan. Hoe? Door het opwekken van duurzame energie. Maar vooral ook door het bevorderen van energiebesparing. Gerard Oud, voorzitter van de energiecoöperatie vertelt: “We zijn erg enthousiast over de Op Morgen Energiebox! Daarmee stimuleert de gemeente inwoners om stappen te zetten om hun huis te verduurzamen. Het zijn nog kleine stapjes, maar dat gaat zeker groeien. Energiebesparing is een van de grote pijlers uit de energietransitie. Want wat je niet verspilt hoef je niet op te wekken. Zo simpel is dat! Bovendien kost de Energiebox je helemaal niets dus dat moet je gewoon doen!”

Een dak gezocht!

Energie besparen kan ook heel goed met De Groene Draad. Gerard Oud: “De coöperatie staat in de startblokken. We hebben nog een klein zetje nodig om echt te kunnen starten met het opwekken van duurzame energie. We zoeken namelijk nog 1 dak voor plaatsing van zo’n 250 zonnepanelen. Beschik je over een dak of weet je een dak die hiervoor mogelijk geschikt is? Neem dan contact met ons!”

Lid worden

Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom bij de Groene Draad. Je wordt lid door certificaten te kopen. Die inleg verdien je in circa 8 jaar weer terug. Door lid te worden van de Groene Draad, doe je dus iets voor het klimaat en je wordt er financieel ook nog beter van.

Wil je meer weten over de Groene Draad?

Kijk op de-groenedraad.nl

Logo Energiecoöperatie de Groene Draad