Een geweldig initiatief!

Burgerboerderij de Patrijs in Vorden
Wat een geweldig initiatief in Vorden! Dit jaar is daar burgerboerderij de Patrijs begonnen. Een gangbare melkveehouderij wordt omgevormd tot een gemengde, agro-ecologische boerderij waar gezonde producten van het land komen: gezond voor mens, dier en omgeving.

Coöperatie de Patrijs
Joanne en Johannes zijn nog druk bezig met de overname van de huidige gangbare melkveehouderij. Van de benodigde 4,8 miljoen hebben ze nog 500.000 te gaan: die hopen ze in te zamelen met behulp van de Coöperatie De Patrijs 500. Als je een certificaat koopt van 1000 euro, word je een stukje mede-eigenaar van de boerderij en help je zo de transformatie waar te maken. Wanneer de overname rond is, kan het beginnen: dan start de transitie naar een ecologisch, gemengd en natuurinclusief bedrijf.

Waar nu de koeien nog jaarrond op stal staan en het landschap vooral bestaat uit strakke, eentonige velden vol Engels raaigras, wordt hard gewerkt aan een gemengde boerderij waar de bodem gezonder wordt, bloemen en insecten terugkeren en CO2 wordt vastgelegd.

Boodschappen doen bij de Patrijs
Je kunt al wel je boodschappen doen bij de boerderij. Burgerboerderij de Patrijs levert inmiddels zuivel van eigen boerderij en andere producten van duurzame boeren uit de omgeving aan consumenten in een straal van 15 kilometer van de boerderij, voor een prijs waarmee de boerderij zelfstandig kan bestaan. Als lid kun je 7 dagen per week verse zuivel, groente, fruit en vlees ophalen bij één van onze Verslokalen in Vorden en Zutphen, later ook in o.a. Eefde en Lochem. Gemakkelijk en dichtbij!

Informatie over de boerderij zelf, producten afnemen en de plannen zijn te vinden op www.depatrijs.eco, en informatie over de coöperatie en de crowdfunding op www.cooperatie.depatrijs.eco