Twijfel je of jouw huis voldoende is geïsoleerd? Laat dan een gratis warmtefoto maken van je huis. Daarmee kom je er eenvoudig achter waar jouw huis mogelijk nog warmte verliest. En het goede nieuws is: vaak is daar gemakkelijk iets aan te doen!

Wil je mee doen?

Meld je dan nu aan!
Meld je nu aan voor een warmtefoto

Hiervoor moet je een account aanmaken, dat kost enkele minuten tijd. Deze actie voeren we in samenwerking met het energieloket Achterhoek uit. Na het klikken op bovenstaande knop kom je op hun website terecht.

Komende winter gaan wij op pad

Als vrijwilligers van Op Morgen Steenderen nodigen we al onze plaatsgenoten uit zich aan te melden voor de gratis warmtefoto. Op een vrieskoude ochtend in januari – wanneer precies, dat ligt aan het weer – trekken wij er in alle vroegte op uit om foto’s te maken van elk huis uit het dorp dat is aangemeld. Binnen een paar dagen kun jij je persoonlijke warmtefoto online inzien.

Een warmtefoto, wat heb je daar eigenlijk aan?

Een warmtefoto laat zien waar jouw woning warmte verliest. Zelfs als je denkt dat jouw huis goed geïsoleerd is, komen vaak verrassende warmteverliezen aan het licht. En aan sommige ‘lekken’ is heel gemakkelijk iets te doen. “Het is dé eerste stap naar een lagere energierekening en een comfortabeler huis”, vindt René van Eijden, die als vrijwilliger van Op Morgen Steenderen de warmtefoto’s coördineert.

Wat kun je doen als je huis warmte verliest

Aan de hand van de foto kun je in actie komen. Bijvoorbeeld je zolder beter isoleren. Of isolatiefolie aanbrengen achter je radiatoren. Ben je een handige klusser? Dan kun je zelf aan de slag. Wist je dat je daar vaak ook gewoon subsidie voor kunt krijgen?

Terug