10-01-23

Check je bandenspanning met de slimme bandenpomp!

Met z’n knalgele uiterlijk valt hij goed op: de Slimme Bandenpomp! Automobilisten kunnen hier de bandenspanning van hun auto checken én hun banden oppompen. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Er staat er een in Zelhem aan de Stikkenweg en De Bleek in Vorden.

In Nederland rijden veel auto’s met te zachte banden. Dit zorgt voor extra CO2- en fijnstofuitstoot, een hoger brandstofverbruik, een langere remweg en meer lawaai. En, ook niet onbelangrijk, je banden slijten sneller. Daarnaast heb je met zachtere banden meer kans op een klapband. Alle reden dus om regelmatig je bandenspanning te controleren!

Gratis te gebruiken

De Slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken (maar een donatie is welkom). Na afloop laat de pomp ook de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde CO2-uitstoot zien. Check dus regelmatig de bandenspanning!

Hoe werkt de Slimme Bandenpomp?

  • De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig en gratis te gebruiken.
  • Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met het juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.
  • Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp ziet u op nl.

Meer weten? Kijk op: https://www.bandopspanning.nl/