08-03-24

Boomfeestdag in steenderen

Op woensdagochtend 6 maart vierde Bronckhorst de jaarlijkse Boomfeestdag. Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Pannevogel zijn in actie gekomen in Steenderen. Ze hebben samen ruim 500 bomen geplant aan de rand van een jong bos ten oosten van de Aviko aan de dr. A.Ariënsstraat. Na het harde werken werden de kinderen beloond met patat.

Te nat

Het is jammer genoeg dit jaar zo nat geweest, dat een eerder geplande datum in januari afviel en op 6 maart ook definitief een tweetal plantlocaties afvielen. De locatie in Steenderen is ook nat, maar volgens hovenier Inhetgroen kon het planten van bomen en struiken daar doorgaan.

Ieder kind een boom

Het thema is ieder kind een boom. Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Bomen houden water vast en brengen verkoeling. Ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Daarnaast zijn bomen ook gewoon mooi!

Voor de scholen die zich wel hadden opgegeven maar nu in verband met de te natte omstandigheden helaas niet mee konden doen, zijn dankzij een bijdrage van de gemeente boompjes beschikbaar om aan de kinderen mee te geven. Zo kan ieder kind toch een eigen boompje planten.

Comité Boomfeestdag Bronckhorst

Het comité Boomfeestdag Bronckhorst dat de Boomfeestdag organiseert bestaat uit: