01-05-24

Doe mee met Maai Mei Niet!

Doe mee met Maai Mei Niet!

En maak kans op een inheems zadenpakket ter waarde van €18,80 voor in je tuin!

Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Samen zetten we Bronckhorst in bloei door in mei niet te maaien. Doe je mee?

Laat de grasmaaier staan

Ook jouw gazon kan meedoen, want wist je dat er meer planten in je gazon zitten dan gras alleen? Die komen tot bloei zodra je een (gedeelte van) je gazon in bloei laat komen. Daar profiteren bijen en vlinders van. Dus doe mee, laat je grasmaaier staan en creëer een gedekte tafel voor deze vrolijke zoemers!

Op Morgen verloot bloemenzaad!

Tover jij ook een stuk van jouw gazon (of balkon) om in een bijenrestaurant? Dan kun je een inheems zadenpakket winnen voor meer wilde bijen in je tuin. Op Morgen verloot namelijk 10 inheemse zadenpakketten ter waarde van € 18,80 van Cruydthoeck. In dit zadenpakket vind je Slangenkruid, Beemdkroon, Wilde marjolein, Knoopkruid en Wilde cichorei. Vijf soorten voor meer wilde bijen in de tuin.

Meedoen is simpel: laat in de comments op Facebook of Instagram weten waarom jij meedoet aan ‘maai mei niet’ of stuur een foto van je niet gemaaide gras naar info@op-morgen.nl. Eind mei maken we bekend wie gewonnen heeft!

Meer bijen in je tuin?

Vooral met veel verschillende bloeiende planten en bloemen maak je de bijen blij. Het liefst van het voorjaar tot en met het najaar. Gebruik daarbij geen bestrijdingsmiddelen (gif) en plant altijd gifvrije zaden, planten, bollen en knollen. Het liefst van biologische teelt. Zorg ook voor voldoende nestelgelegenheid en schuilgelegenheid, zoals een bijenhotel of een oude boomstam.

Wil je meer weten over maai mei niet? Kijk dan op www.maaimeinietnederland.nl