21-11-22

Herfsttips voor een fijne tuin

Het was een bijzonder hete en droge zomer. Was jouw tuin hierop voorbereid? Extreme weersomstandigheden zullen in de toekomst vaker voorkomen. Dat vraagt om een tuin die je schaduw geeft en die het water opvangt het hele jaar door. Wil je jouw tuin klaarmaken voor een nieuw seizoen? Dan is dit hét moment om dat te doen.

Maak rommelhoekjes om de dieren te helpen overwinteren

Door alle verdroogde takken, blaadjes en uitgebloeide bloemen weg te halen, maak je je tuin veel te netjes en daarmee niet geschikt voor de winter. Want wist je dat er heel veel dieren in je tuin overleven? En die zoeken beschutting. Hoe meer takjes en blaadjes, hoe beter dus!

Ben je nou helemaal betegeld?!

Voorkom wateroverlast en haal eens wat tegels uit je tuin. Het is belangrijk dat het regenwater de grond in kan en niet de straat op stroomt waar het voor overlast zorgt. Als je tegels uit je tuin haalt kan dit in de zomer ook erg veel warmte schelen!

10 regenton tips

Regenwater is schoon en gratis. Zonde om dat in het riool te laten lopen. Probeer je  regenwater op te vangen. Dat kan door je regenwater af te koppelen en door een regenton te plaatsen. We geven je op onze site tien tips voor de aanleg en het gebruik van een regenton.

Welke planten kies ik het beste?

Wil je je tuin vergroenen, maar vraag je je af welke planten je dan het beste kunt kiezen? En welke planten het beste tegen een stootje kunnen? Want de ene week is het kurkdroog terwijl de week erna de regen met bakken uit de hemel valt. Wil jij planten in je tuin die goed tegen schaduw kunnen? Ga dan voor de klokjesbloem, varens, japanse wasbloem,longkruid en geitenbaard. De hovenier bij jou in de buurt heeft vast nog meer goeie tips voor je!

Vang jij de regen op?

Heb jij al een afgekoppelde regenton of een wadi in je tuin? Wist je dat je ook water op kunt vangen met een regenschutting? Met dat water kun je bijvoorbeeld je (binnen)planten water geven. Een regenschutting plaats je gewoon zoals een normale schutting. In de schutting is ruimte voor honderden liters water. Handig! Dus waarom eigenlijk niet?

We willen schoon water. Om te drinken, om in te zwemmen, voor de dieren en de planten en het behoud van onze aarde. Weet je dat jij hier ook een belangrijke rol in hebt? Wil je ook een steentje bijdragen aan schoon water in en om jouw huis, buurt of bedrijf?

Kijk voor nog veel meer tips op:
http://www.weetvanwater/hierbegintdezee