15-01-24

Fruitbomen voor de Bloemenbuurt in Zelhem

De Bloemenbuurt in Zelhem is een Wijk van de Toekomst. Dat betekent dat we samen de wijk duurzamer, klimaatbestendig, energiezuiniger én groener maken.

Fruitbomen: een goed idee!

Bewoners van de Bloemenbuurt willen van hun buurt een prettige en groene leefomgeving maken. Ze stelden in de enquête ‘Goed idee voor de Bloemenbuurt’ voor om fruitbomen te planten. Zeker een goed idee waar de werkgroep Groen samen met de gemeente graag aan meewerkt! Fruitbomen geven beschutting voor de zon in de hete zomers, zorgen voor betere waterregulering in natte periodes en zijn een toevluchtsoord en woonplaats voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Met fruitbomen schenken we dus ook aandacht aan biodiversiteit.

Geniet van je eigen fruit

Bewoners kunnen kiezen uit een gratis appel-, peren-, kersen- of pruimenboom. 730 adressen in de Bloemenbuurt ontvingen hiervoor een uitnodigingskaart. Aanmelden voor een boom kan tot en met 12 februari. De bewoners halen hun boom vervolgens op bij de voormalige gemeentewerf in Zelhem en planten deze zelf op eigen grond. Hopelijk genieten ze dan in het voorjaar van een appel, kers, peer of pruim uit eigen tuin!

Meld je aan

Ben jij bewoner van de Bloemenbuurt? Meld je dan aan voor een gratis fruitboom op http://www.bronckhorst.nl/fruitboom.