26-02-24

Zelhem 200 fruitbomen rijker

Met de fiets, lopend, met de auto of de kruiwagen kwamen de bewoners van de Bloemenbuurt afgelopen zaterdag naar de voormalige gemeentewerf om hun bestelde fruitboom op te halen. De vrijwilligers van de buurtwerkgroep en de medewerkers van de gemeente stonden klaar om de mensen van de juiste boom te voorzien.

Appelboom populair

De keuze voor een appelboom bleek het meest populair. Maar ook de peren-, pruimen- en kersenbomen vonden gretig aftrek. De bewoners waren enthousiast over de actie. Buurtbewoner Judith: “Ik heb een redelijke tuin, heb al een kersenboom en druiven en voor deze boom heb ik ook een mooi plekje. Ik hoop dat er veel vogels op af komen, daar hou ik van.” Enkele mensen waren te laat met bestellen, maar kwamen toch even kijken of er een boom overbleef. Dat bleek het geval, op het laatste moment waren er enkele afmeldingen. En zo konden ook die mensen alsnog met een fruitboom naar huis.

Bloemenbuurt vergroent

Vanuit het project ‘Wijk van de Toekomst’ werkt de gemeente samen met de buurtwerkgroep aan het verduurzamen en vergroenen van de Bloemenbuurt. De bewoners kunnen gebruik maken van subsidie om hun huis te isoleren, asbest te verwijderen, regenwater afkoppelen of maatregelen te nemen zodat zij op oudere leeftijd langer thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast is er een budget om de buurt te vergroenen. Er was geld beschikbaar voor 200 fruitbomen die nu allemaal een mooi plekje hebben gekregen in de wijk.

Subsidie

Kijk bij Energieloket Achterhoek voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden. Energiecoach Edwin van der Wal van de gemeente Bronckhorst helpt de bewoners graag verder met advies en bij de aanvraag van de Bloemenbuurt subsidie. Je kan eenvoudig een afspraak met Edwin maken via www.bronckhorst.nl/energiecoach