29-04-24

Bloemrijk grasland in Bronckhorst

Bloemrijk grasland in Bronckhorst

Meer bloemrijke gazons in de kernen voor meer biodiversiteit

Voor meer biodiversiteit zaait de gemeente Bronckhorst sinds vorig jaar enkele gazons in de kernen in met een inheems kruiden-bloemmengsel. Op enkele plekken in Hengelo, Zelhem en Vorden veranderen de strakke, groene grasvelden in bloemenweides. Deze bloemrijke gazons worden nog 1 keer per jaar gemaaid, in het najaar. De eerste meter langs de verharding rondom de bloemenweide worden vaker gemaaid, om de verharding vrij te houden van begroeiing. Door het maaibeheer aan te passen, krijgen planten en dieren meer ruimte om te leven. De begroeiing wordt hoger en ruiger met meer verschillende kruiden en bloeiende planten.

Bloemen op meer plekken

Dit jaar gaat Bronckhorst minder maaien op meer plekken. Ook in Baak, Drempt, Hummelo, Keijenborg en Steenderen worden enkele plekken bloemrijk grasland. Wil je weten waar? Zie www.bronckhorst.nl/buurt.

Al gespot? Bloemrijk gras Keijenborg en Hummelo!

Aan de Ottenkampweg in Keijenborg en de Muldershof in Hummelo zijn bloembollen geplant en wildbloemen gezaaid. De eerste resultaten zijn hiervan al zichtbaar!

Op de andere locaties worden de  effecten van het aangepaste maaibeheer op de biodiversiteit onderzocht. Als het nodig is voegen Bronckhorst extra wildbloemenmengsels of bloembollen toe.

Daar worden we toch blij van! We horen graag wat jij ervan vindt!