01-09-24

Maak kans op een stoere gieter voor buiten!

Geef je planten in de tuin of op het balkon slim water

De mooie nazomer houdt nog wel even aan. Heerlijk! Maar als het wat langer droog is, kunnen je planten daar last van hebben. Natuurlijk moet je dan water geven. Gebruik liever geen sproeier, maar een gieter. Op die manier krijgen de planten zo direct mogelijk hun water en verdampt het niet.

Hebben je planten extra water nodig?

  • Doe dat dan het liefst ‘s morgens vroeg of aan het einde van de dag en niet op het heetste moment van de dag. Dan verdampt een groot deel van het water voor het de wortels kan bereiken. Bovendien verschroeien planten omdat waterdruppels als vergrootglazen werken in de volle zon.
  • Geef je planten tijdens droge periodes liever één keer per week veel water in plaats van elke dag een beetje. Planten krijgen zo sterkere wortels, omdat ze dieper in de grond naar water zoeken.
  • Planten hebben ongeveer 20 liter per vierkante meter nodig per week. Dat zijn twee gieters (van 10 liter).

Doe mee en maak kans op een stoere gieter voor buiten!

Een gieter voor buiten is dus onmisbaar. Heb je nog geen goede gieter? Stuur ons een foto van jouw tuin/ balkon of plantenbak en maak kans op een stoere en stevige gieter! Natuurlijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Plaats een foto van jouw tuin/ balkon of plantenbak onder de reacties op Facebook (https://www.facebook.com/OpMorgenBronckhorst) of Instagram (https://www.instagram.com/opmorgenbronckhorst) of mail hem naar info@op-morgen.nl.

Dan maak je kans op deze gieter ter waarde van € 25,-. Hij is zwart, heeft een ruime inhoud van 10 liter en is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Op Morgen verloot onder de inzendingen vijf gieters. Half september maken we bekend wie gewonnen heeft.

Foto: Elho.com