14-10-24

Nacht van de nacht in de Achterhoek

Nachterhoek

Tijdens de landelijke campagne van de 20e Nacht van de Nacht worden er in de hele Achterhoek diverse evenementen georganiseerd in het donker. Bijvoorbeeld door sterren te gaan kijken bij de sterrenwacht. Of in het donker mee te varen op de Berkel.Mooi in het donker!

Mooi in het donker!

Laat het donker donker zijn en ontdek hoe mooi de Achterhoek is tijdens de nacht!  Doe ook mee en doof buitenverlichting op zaterdag 26 oktober vanaf 20:00 uur en geniet met ons samen van de Nachterhoek!

Teveel licht

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand.

Daarom doven deelnemende bedrijven en gemeenten de lichten van gebouwen en reclameverlichting tijdens de Nacht van de nacht. Daarmee gaan ze lichthinder tegen, besparen energie en geld, en verminderen ze CO2 uitstoot. Reden genoeg om vaker overbodig licht te doven.

Activiteiten in de Achterhoek

  • Varen op de Berkel bij Borculo
  • Avondwandeling in Winterswijk door Liefde voor het klimaat
  • Wandeling over de Gorsselse Heide
  • Nachtfotografie in Oost Gelre met Teun Wassink
  • Sterrenkijken met Sidewalk Astronomy in Montferland
  • Diverse sterrenwachten zijn geopend

Voor meer activiteiten en informatie zie: http://www.nachtvandenacht.nl