Nationale week zonder vlees en zuivel van 6 tot en met 13 maart
De impact van vlees en zuivel op het milieu
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel promoot een flexitarisch eetpatroon waarin vlees, vis én zuivel worden afgewisseld met plantaardige gerechten. Door geen vlees en zuivel te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel verlaag je de klimaatdruk van je voeding. Hiermee levert de campagne een wezenlijke bijdrage aan de uitdagende klimaatdoelstellingen.
Wanneer je één week lang geen vlees en zuivel eet en drinkt, bespaar je zo’n 193 liter water en 80 kilometer aan autorijden. Het is daardoor een logische stap om naast vlees, ook zuivel te vervangen en zo een positieve impact te maken op de planeet.
Meedoen? Dat kan!
Vanaf vandaag kan iedereen zich op www.weekzondervleesenzuivel.nl aanmelden om mee te doen. Deelnemers worden op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief vol tips en inspiratie. Tijdens de Week krijgen deelnemers toegang tot de speciale Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel recepten, zo heb je als deelnemer genoeg inspiratie om zeven dagen te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten.