Denk en doe mee!

Zonneparken Baak, Vorden en Hengelo

In de flyer over de evaluatie van de zonneparken in  Vorden, Baak of Hengelo stond helaas een verkeerde url. Wil je weten wanneer de Op Morgen Mobiel komt? Kijk dan op de agenda:
Agenda april

Aandacht voor energiek en duurzaam Steenderen

Wat kun jij doen om jouw energierekening omlaag te brengen? Hoe worden maatschappelijke voorzieningen, als het zwembad en de voetbalvelden, onafhankelijk van aardgas en zelfvoorzienend? Hoe besparen we energie? En waar kunnen we energie opwekken? Zomaar enkele vragen… Maar wel vragen die steeds urgenter worden.

Dorpsenergieplan

De komende jaren trekken we samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke voorzieningen op in de verduurzaming van Steenderen. Om ervoor te zorgen dat het dorp klaar is voor de toekomst. In 2030 willen we energieneutraal zijn. Dat betekent dat we net zoveel energie gebruiken als dat we duurzaam opwekken. Daarnaast gaan we op weg naar een aardgasvrij-ready Steenderen. We gaan bekijken hoe elk gebouw, elk huis, zich kan voorbereiden om over te stappen van aardgas op een duurzaam alternatief. Kortom, we maken een dorpsenergieplan! Wil jij hierover meedenken? Graag!

Enquête

Inwoners van Steenderen ontvangen begin april een enquête met vragen over een energieneutraal en duurzaam Steenderen. De enquête is anoniem.

Op Morgen Mobiel

De Op Morgen Mobiel is een informatiehuisje op wielen waar u hulp kunt krijgen om de vragenlijst in te vullen. U kunt zich daar ook aanmelden om mee te denken over de energieplannen voor Steenderen. Heeft u goede ideeën of vragen, bijvoorbeeld over hoe u kunt verduurzamen of hoe dat te financieren? Voor de data en de tijden kijk op: Op Morgen Mobiel in Steenderen

Meedenken en meedoen? Graag!

Woon je in Steenderen en wil je meedenken of meewerken aan het Dorpsenergieplan? Meld je dan aan via het onderstaande contactformulier! Samen werken we aan een aardgasvrij Steenderen!

Aanmeldformulier meedenken en -doen dorpsenergieplan Steenderen