Olburgen-Rha aan de slag voor duurzaam dorp 

Wat kun jij doen om jouw energierekening omlaag te brengen? Hoe worden maatschappelijke voorzieningen, als het schoolgebouw en de kerk, onafhankelijk van aardgas en zelfvoorzienend? Hoe besparen we energie? En waar kunnen we energie opwekken? Zomaar enkele vragen… Maar wel vragen die steeds urgenter worden.

Klaar voor de toekomst

Stichting Belang Olburgen en Rha (SBOR) wil de komende jaren samen met inwoners, ondernemers en de gemeente onderzoeken wat ze kunnen doen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Samen willen we kijken hoe elk gebouw en elk huis in Olburgen en Rha kan overstappen naar duurzame energie. Om ervoor te zorgen dat het dorp klaar is voor de toekomst. Wil jij hierover meedenken? Graag!

Enquête over energie

Woon je in Olburgen-Rha? Dan heb je een  enquête ontvangen met vragen over een energieneutraal en duurzaam dorp in de bus. Vragen als: Wat heb je al gedaan? Wat zijn je wensen? Welke hulp heb je daarbij nodig? Ook wordt gevraagd wat je ervan vindt om samen te werken aan een Dorps Energie Plan. De enquête is anoniem.

Dorps Energie Plan

Energie is een actueel thema. De Stichting Belang Olburgen en Rha (SBOR) wil samen met de inwoners, ondernemers en gemeente Bronckhorst onderzoeken wat we kunnen doen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken, in een Dorps Energie Plan.

Doe en denk mee! Aanmeldformulier meedenken en -doen Dorps eniergie Plan Olburgen Rha