Bloemenbuurt Zelhem

Wijk van de toekomst

Samen aan de slag in de Bloemenbuurt: bestaande woningen duurzaam en energiezuinig maken én een klimaatbestendige en groen leefomgeving. Zo wordt de Bloemenbuurt in Zelhem een wijk van de toekomst!

In vier straten in de Bloemenbuurt zijn ProWonen en de gemeente al bezig met het toekomstbestendig maken van woningen en openbare ruimte. De gemeente wil hier een vervolg aan geven voor de gehele Bloemenbuurt. En dat doet ze graag samen; met de buurtbewoners, ProWonen en allerlei lokale en regionale partners die kunnen bijdragen aan een duurzame en energiezuinige woningen en een klimaatbestendige en groenere openbare ruimte. Meer informatie over het ontwerp van de straten in de Bloemenbuurt vind je hier

Bijdrage voor huiseigenaren

Ben je eigenaar van een woning in de Bloemenbuurt? Dan kun je een bijdrage in de kosten krijgen voor het verduurzamen en toekomstbestendig maken van jouw woning. Zo hoef je zelf nog maar een klein deel te betalen. Jouw woning kan eenvoudig duurzaam en energieneutraal worden en je bespaart op jouw energiekosten. In de zomer van 2022 volgt hier waarschijnlijk meer informatie over. Je kunt een bijdrage krijgen voor maatregelen als:

  • Het huis klaarmaken om van het aardgas af te gaan.
  • Het huis isoleren.
  • De regenpijp afkoppelen van het riool.
  • Het huis geschikt maken om er ook op oudere leeftijd te kunnen wonen.
  • De wijk beter bestand maken tegen hitte en overstroming.
  • Zorgen voor meer groen en natuur in de wijk.