28-03-23

Tulpen in Bronckhorst!

Tulpen in Bronckhorst

Bronckhorst heeft ruim 100 bloembakken gekregen om de gemeente op te fleuren. De bloembakken worden gevuld met biologische rastulpen. Je vindt ze bij alle komborden, m.u.v. Provinciale wegen.

Niet alleen Bronckhorst, maar de hele grensregio komt komende lente tot bloei met tienduizenden speciaal gekweekte en exclusieve bloembollen. De tulpenbollen worden verspreid over de hele Liemers, de Achterhoek, Emmerich, maar ook op Landgoed Middachten in De Steeg en andere locaties. Zo komt er een tulpenroute van Tolkamer tot Kilder én een tulpenlijn op de treinstations tussen Arnhem en Winterswijk.

Bollen gered van de afvalcontainer

De bijzondere bollen komen van het Schagense bloembollenbedrijf Maveridge en waren eigenlijk bestemd voor Rusland. De bollen dreigden in de afvalcontainer te gaan vanwege de boycot van Rusland. Initiatiefnemers Hans Kuijper (65), coördinator Exclusive Flowers en plaatsgenoot John Freires (43) hebben deze exclusieve tulpen- en andere bloembollen met een fikse korting gekocht. Nu krijgt een deel daarvan een nieuwe bestemming in onze grensregio.

Samen de bakken gevuld

Foto: Maverdige.nl

Deze hele regio komt komende maand volop in bloei met 150.000 exclusieve tulpen- en andere bloembollen, waarvan er ruim 25.000 zijn geplant in meer dan 650 bloembakken. De bakken zijn gevuld door leerlingen van basisscholen uit Nederland en Duitsland, daarbij geholpen door Oekraïense en Syrische vluchtelingen. Niet alleen kinderen zijn betrokken bij dit project, ook politie, brandweer, gemeenten, Arriva, Breng en de NS hebben al bloembollen gekregen.

Rastulpen zijn andere tulpen dan die je in de supermarkt koopt. De stelen van deze tulpen die in de bloembakken staan zijn veel sterker, ze gaan langer mee en bovendien hebben ze veel meer kleur. Halverwege de lente gaan de tulpen bloeien.

Meer info over Maveridge vind je op: https://www.maveridge.com/pg-1996-7-26547/pagina/about_maveridge.html.