28-09-22

Subsidie voor huiseigenaren Bloemenbuurt

Subsidie voor huiseigenaren Bloemenbuurt

Huiseigenaren in de Bloemenbuurt in Zelhem kunnen subsidie krijgen als zij hun huis verduurzamen.

De subsidie geldt voor: het aanbrengen van isolatie, dubbel glas, warmtepompen en zonnepanelen. Ook het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrippen, radiatorfolie, LED lampen en energiezuinige apparatuur valt onder de subsidiemogelijkheden. De subsidie is tot maximaal 75% van de kosten.

Beter energielabel

Voorwaarde is wel dat de woning minimaal een label B registratie krijgt of drie labels verbetert. Kijk voor meer informatie over het energielabel op: https://www.energielabel.nl/

Naast subsidie voor energiemaatregelen is er een kleinere subsidie beschikbaar voor het levensloopbestendig maken van de woning, voor afkoppeling van regenwater, het verwijderen van asbest van daken en het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Meer info over de subsidie vind je op: www.bronckhorst.nl/duurzaamheidssubsidie

Wijk van de Toekomst

De subsidie is mogelijk door een rijkssubsidie die de gemeente voor deze buurt heeft aangevraagd. De Bloemenbuurt is onderdeel van het project ‘Wijk van de Toekomst’. Een enthousiaste buurtwerkgroep werkt daarin samen met de gemeente Bronckhorst, woningcorporatie ProWonen, Agem Energieloket naar een toekomstbestendige en aardgasvrije buurt. Met als doel energiezuinige woningen en een klimaatbestendige en fijne leefomgeving. Het idee is dat elk jaar 1 of 2 buurten meedoen met dit project.

Onderdeel van het project is een jaarlijkse duurzaamheidsmarkt. Deze is dit jaar op 8 oktober bij de Looschool in Zelhem.