03-04-23

Present Bronckhorst weer aan de slag in de tuin!

Doe mee met Sociaal Groen in Hummelo!

Present Bronckhorst organiseert op zaterdag 22 april van 9.30 tot 14.00 uur voor de vierde keer een Sociaal Groendag. Dit keer op De Veldhof in Hummelo. Groepen vrijwilligers helpen op deze dag bij het duurzaam beplanten van een paar voortuinen van bewoners die om allerlei redenen dit niet zelf kunnen oppakken. Daarnaast willen ze twee groenstroken in het hofje opfleuren. Present organiseert de dag in samenwerking met een aantal enthousiaste bewoners, de gemeente Bronckhorst, Sité en de Dorpsraad Hummelo.

Verbinden en vergroenen

Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en straten in Bronckhorst vergroenen. “We betrekken hier zoveel mogelijk mensen vanuit de buurt bij”, vertelt Hilde Colenbrander, projectcoördinator van Present Bronckhorst, “We gaan op deze dag ook graag de openbare ruimte samen met de bewoners opknappen. Op die manier heeft iedereen er plezier van en leren de bewoners elkaar beter kennen”.

Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan voor Sociaal Groen bij Present. Aanmelden kan tot en met 13 april.
  • Tijdens de Sociaal Groen-Dag ga je samen met andere vrijwilligers uit de buurt een tuin opknappen en opnieuw beplanten.
  • En/ of je helpt na de Sociaal Groen-Dag een buurt bewoner bij het onderhoud van de tuin. Zodat de tuin mooi blijft en de bewoners af en toe aanspraak hebben. Je wordt hierbij vanuit Present ondersteund.
  • Na ongeveer anderhalf jaar is de tuin onderhoudsarm geworden en is jouw hulp minder of niet meer nodig.

Doe je mee?

Present is nog op zoek naar vrijwilligers die op 22 april mee willen doen met het opnieuw beplanten van tuinen en het openbare groen. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om samen De Veldhof groener en gezelliger te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Sociaal Groen bij Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of 06-15136687.