23-08-23

Smaakvolle Route Bronckhorst

Fietsen en genieten van streekproducten

Een nieuwe fietsroute voert je in Bronckhorst langs gepassioneerde boeren en telers die met elkaar allerlei (h)eerlijke producten maken. Maar liefst 54 kilometer langs smaakmakers in Bronkhorst, Steenderen, Wichmond, Toldijk, Hengelo, Vorden.

Ambachtelijke kwaliteitsproducten

Proef de producten die met liefde zijn gemaakt en die de tijd hebben gekregen om volledig op smaak te komen. Tal van ambachtelijke kwaliteitsproducten, zoals bekroonde wijnen, meesterlijk gebrouwen bier, (h)eerlijk vlees, verse groenten, jam en mosterd volgens traditioneel recept, ambachtelijk bereide kaas, en nog veel meer.

Streekwinkels

Met specialiteiten als verse vis van de Palingrokers en Forellenvijver Breukink, fantastische chocolade van Chocolaterie Magdalena tot kakelverse eieren van Bouwmeester Eieren. Ook aan streekwinkels geen gebrek. De keuze is reuze met maar liefst 13 streekwinkels. In het weekend geniet je van een ambachtelijk biertje bij Bronckhorster Brewing Company of een glas wijn van een van de wijngaarden en wijnboerderijen. Stop onderweg voor zelfgemaakt ijs bij IJsboerderij de Steenoven of tap je eigen fles bij een van de melktaps.

Een pdf van de route vind je hier: Smaakvolle route Bronckhorst

Nog een paar tips:

  • Neem wat contant geld mee, want onderweg kom je ook verschillende ‘stalletjes aan de weg’ tegen.
  • Controleer vooraf de openingstijden van de smaakmakers op hun websites.

Meer info

Meer informatie over de route vind je op: https://achterhoek.nl/Smaakvolle-Route-Bronckhorst