01-06-22

Spiksplinter nieuw bosgebiedje in Vorden

Spiksplinter nieuw bosgebiedje in Vorden

Foto: Dirk Oomen_Oomenlandschap

De gemeente Bronckhorst werkt mee aan het aanplanten van een nieuw klein bosgebied op De Horst in Vorden. Dit op verzoek van de provincie. Het gaat om een weiland van ongeveer 5,4 hectare, dat wordt omgevormd naar bos. Dat is natuurlijk een mooie en passende ontwikkeling voor deze locatie. De gemeente werkt daarom graag mee aan dit initiatief van de provincie.

Bomen, struiken en sloten

Het bos gaat vooral bestaan uit essen-iepenbos, eiken-haagbeukenbos en Ruigt elzenbos. Een rand met struiken begrenst het perceel. Daarnaast wordt de sloot in het gebied losgekoppeld van de andere sloot, waardoor water beter vastgehouden. De sloot wordt minimaal onderhouden, waardoor een grote ruigte ontstaat. Dit verbetert de biodiversiteit in het gebied.

Extra natuur

De provincie heeft het gebied aangekocht, dat binnen nationaal landschap de Graafschap ligt. De bestemmingswijziging draagt bij aan versterking van het landschap, buiten het Gelders Natuurnetwerk (GNN) en/of de Groene Ontwikkelingszone (GO). Het gebied wordt vrijwel helemaal bos en aangeplant met loofbos, dat past bij het landgoed karakter.