29-08-23

Kerkje Laag-Keppel genomineerd voor duurzaamheidsprijs monumenten

Kerkje duurzaam gerestaureerd

Het kerkje is gebouwd in 1880 als kapel van Kasteel Keppel. Het is een gemeentelijk monument van historische waarde, dus geen regulier gebouw. Het kerkje verkeerde in slechte staat en dat maakte de voorgenomen restauratie en herbestemming extra uitdagend, zowel op verduurzamings- als financieel gebied.

Kunst of art

Kunst of Art wilde het pand zoveel mogelijk terugbrengen naar de oorspronkelijke staat en er een nieuwe functie aan geven als kunstuitleen/galerie. Dit in combinatie met het behouden van de historische kenmerken, architectuur van het gebouw én verduurzamingsmaatregelen was een complex vraagstuk. Hiervoor heeft Kunst of Art een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren

Erfgoed duurzaamheidsprijs

Ook in 2023 is verduurzamen een groot thema voor monumenten. Daarom heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met het Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland wederom het initiatief genomen voor de Erfgoed Duurzaamheidsprijs. Dit jaar wordt een bijzonder en/of uitdagende verduurzaming van een monument beloond.

Loop binnen met Open Monumentendag

Wil je het bekijken? Het is geopend tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september van 11.00 -17.00 uur en zondag 10 september van 12.00 – 17.00 uur.

Stem ook!

Is dit kerkje ook jouw favoriet voor de duurzaamheidsprijs? Tot uiterlijk 24 september kun je er nog stemmen via:

https://www.monumenten.nl/verhalen/kunst-of-art-galerie-en-kunstuitleen-hummeloseweg-4-laag-keppel