30-01-23

Energie besparen?

Vraag de energiecoach om tips en advies

De forse stijging van energiekosten voelen steeds meer inwoners in hun portemonnee. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het besparen van energie? Maak dan een afspraak met onze energiecoach voor een bezoek aan huis. Hij bekijkt samen met jou het energieverbruik en de energiekosten. Als het even kan, gaat hij direct aan de slag om energie te besparen zoals het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Ook geven ze direct bespaartips. Dit alles is helemaal gratis.

Edwin van der Wal (links) en Joop Berendsen

Hulp en advies

Bij de gemeente Bronckhorst zijn Edwin van der Wal en Joop Berendsen als energiecoach aan de slag om jou te helpen. Ook als je wil weten of je op de goede weg bent met energie besparen, komen ze graag langs voor advies. Ze weten alles van energie besparen en woningen verduurzamen. Die kennis en ervaring zetten ze in om jouw energierekening omlaag te brengen.

Alvast enkele tips

Wil je alvast aan de slag gaan met energiebesparen? Met onderstaande tips bespaar je snel energie:

  • Plaats radiatorfolie achter de radiatoren. Vooral de radiator die tegen de buitenmuur is bevestigd en vaak aan is.
  • Vervang je lampen door ledlampen.
  • Plaats tochtborstels op de buiten- en binnendeuren plaatsen. Vaak vergeten mensen de binnendeuren.
  • Schaf een hygrometer aan waarmee je de luchtvochtigheid meet. Houd de luchtvochtigheid tussen 30 en 60%, en anders luchten.
  • En volg je energiegebruik via de app van het energiebedrijf. Dan weet je hoeveel je verbruikt en wat het kost. En daar kun je dan je gedrag op aanpassen.

Maak een afspraak

Natuurlijk geld dat de coaches graag langskomen om per woning gratis advies te geven en desnoods direct maatregelen te nemen.

Een afspraak met de energiecoach maak je via www.bronckhorst.nl/energiecoach