29-07-22

Energieboswachters

Natuur en Milieu Gelderland heeft een cursus ontwikkeld om energieboswachters op te leiden. Energieboswachters zijn er om de biodiversiteit in zonneparken te verhogen.

Dat is hard nodig. Want naast een energiecrisis hebben we ook te maken met een biodiversiteitscrisis. In veel zonne- en windmolenparken is er te weinig ruimte voor biodiversiteit. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om planten en dieren de ruimte te geven. Daarom is Natuur en Milieu Gelderland een cursus gestart om dat te bevorderen.

De eerste Gelderse energieboswachters (Foto van Omroep Gelderland)

Het blijkt dat er veel meer gedaan kan worden om de biodiversiteit bij zonneparken te verhogen. En daar zijn de energieboswachters voor. Ze zorgen ervoor dat er rekening gehouden wordt met de planten en dieren. Dat gebeurt bij de aanleg van het nieuwe energiepark in Vorden bijvoorbeeld door takken en stenen neer te leggen waar vogels en knaagdieren op afkomen.

De eerste energieboswachters van Gelderland zijn Marc Vervoort en Erik Nijhoff. Ze vertellen aan Omroep Gelderland meer over hun nieuwe functie:


https://www.gld.nl/nieuws/7739671/marc-en-erik-zijn-de-eerste-gelderse-energieboswachters