14-11-22

Duurzame Ster 2022 onthuld!

Lida van Tongeren heeft samen met wethouder Wilco Pelgrom vrijdagmiddag 11 november de duurzame ster 2022 voor het gemeentehuis in Hengelo (Gld.) onthuld. Lida is uitgeroepen tot Duurzame Ster van 2022, vanwege haar grote inzet voor alles wat groeit en bloeit, in het bijzonder vlinders.

Lees verder over Lida en haar vlindertuin

Duurzame Ster

De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding van de gemeente Bronckhorst voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk. Winnaars van de Duurzame Ster dragen bij aan het klimaat van morgen!

Winnaars vorige jaren

Het is de zesde keer dat de Duurzame Ster wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de eretitel naar basisschool De Kraanvogel, omdat de school goed duurzaam en klimaatbestendig bezig is. In 2020 ging de Ster naar Carel de Vries, omdat hij zich al jaren met veel tijd en aandacht inzet voor het verduurzamen van de landbouw. In 2019 ging de Ster naar Het Steenders Landschap voor haar inzet voor het verbeteren van het landschap rond Steenderen en het herstellen van de biodiversiteit. In 2018 ging de Ster naar energiecoöperatie Wichmond-Vierakker. Zij kregen de ster omdat ze als eerste energiecoöperatie in de gemeente de motor achter het postcoderoosproject en inspirator voor andere energiecoöperaties zijn geweest. In 2017 ging de Ster naar Gaby Koenders, vanwege haar enorme inzet voor solarpark de Kwekerij in Hengelo en Zonkracht Hummelo.