Cursus eigen moestuin aanleggen
9 juni informatieavond

Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin eigen voorraad’ organiseert in samenwerking met de gemeente Bronckhorst een informatieavond over de cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren’ (inmaken). De gemeente vindt duurzaamheid en een gezonde leefstijl belangrijk. Bij een gezonde leefstijl gaat het niet alleen om sporten en bewegen. Ook gezonde voeding is erg belangrijk.

U leert uw eigen groente en fruit te verbouwen en hoe leuk dat is. Derk Huizinga kan daar alles over vertellen. Bovendien heeft hij zich verdiept in het conserveren van groente en fruit, zodat je ook in de winter nog kunt genieten van de overvloed aan producten in de zomer. Zo hoeft er nooit meer voedsel te worden verspild. Door de coronamaatregelen zijn er maar 20 plaatsen beschikbaar voor de cursus.  Meld u aan via www.bronckhorst.nl/moestuin

Duurzaam en gezond

Bronckhorst wil graag duurzaamheid en een gezonde leefstijl bevorderen. Daarom kost de hele cursus maar € 50,00 per persoon. Dit is inclusief zaaigoed, plantgoed en kookfaciliteiten tijdens de workshops. Een mooie kans om je eigen voedsel te leren kweken!

Opzet cursus

De cursus bestaat uit:
• Vijf werkbijeenkomsten moestuin aanleggen in het gemeentelijke moestuincomplex achter de Hoetinkhof in Vorden. De eerste drie werkbijeenkomsten vinden vóór de zomervakantie plaats op 16 juni, 24 juni en 5 juli telkens van 19.00 – 21.30 uur. De vierde bijeenkomst is op 31 augustus ook van 19.00 – 21.30 uur. En de laatste bijeenkomst op zaterdag 2 oktober van 9.30 – 12.00 uur.
• workshop groente conserveren
• workshop fruit conserveren
• Elke bijeenkomst bestaat uit een theoretisch en een praktische gedeelte.