03-05-22

Cursus moestuin aanleggen bij museum Smedekinck in Zelhem

Verse groente uit eigen tuin is niet alleen gezond, maar het smaakt ook lekkerder! Leuk dus om een eigen moestuin te hebben, maar hoe doe je dat?

De gemeente organiseert samen met Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin eigen voorraad’ een informatieavond over de cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren’. De informatieavond vindt plaats op maandag 9 mei a.s. om 20.00 uur bij Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5 in Zelhem. Iedereen is welkom!

Programma

Aan het eind van de cursus kun je zelfstandig een moestuin aanleggen, zaaien, planten, bemesten, onderhouden en conserveren. De cursus bestaat uit zeven workshops, elk met een kort theoretisch deel en een uitgebreid praktisch deel:

  • 5 werkbijeenkomsten in de moestuin van het museum: 19 mei, 8 juni, 4 juli en 23 augustus van 19.00-21.30 uur en 8 oktober van 9.30-12.00 uur.
  • Workshop groente conserveren op 20 september van 19.00-21.30 uur
  • Workshop fruit conserveren op 27 september van 19.00-21.30 uur
  • Telkens een kort theoretisch en een uitgebreid praktisch gedeelte
  • Bij elke bijeenkomst wordt een hand out uitgereikt

Aanmelden

Aan het eind van de informatieavond kun je je aanmelden voor de cursus. We hebben plek voor maximaal 20 personen. We hechten veel belang aan het bevorderen van een duurzame en gezonde leefstijl. Daarom bieden we de cursus aan voor slechts € 75,00 per persoon. Dit is inclusief zaaigoed, plantgoed, hand-outs en kookfaciliteiten. Een unieke kans om de basisvaardigheden te leren voor uw eigen voedselvoorziening!

Je kunt je ook direct voor de cursus aanmelden door een mailtje te sturen aan Derk Huizinga via: dehuizinga@hetnet.nl